Експлозија у кинеској фабрици

Најмање 12 људи погинуло, а више од 100 повређено, у експлозији у напуштеној фабрици пластике и хемијских производа на истоку Кине.

Кинески државни медији јављају да је најмање 12 људи данас погинуло, а више од 100 је повређено, у експлозији у напуштеној фабрици пластике и хемијских производа на истоку Кине.

Цурење гаса проузроковало је јутрос јаку експлозију у граду Нанкингу, главном граду покрајине Ђангсу, наводе кинеска агенција Синхуа, додајући да је 28 повређених у тешком стању.

Од експлозије су тешко оштећене зграде у кругу од 100 метара око фабрике, а стакло од полупаних прозора летело је и по три километара около.

Фотографије пожара после експлозије, постављене на интернету, показују да је пламен достизао висину десетоспратнице и да је црни густи дим куљао с места експлозије.

"Прво се чуо јак прасак и видела сам велику ватру. Када се експлозија догодила, све је пало с полица, а врата су ме ударила по глави. Одећа ми је била сва поцепана", рекла је продавачица у оближњој продавници.

Ватрогасци су успели да обуздају пожар, а спасиоци и даље трагају по рушевина за преживелима, пренела је агенција Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи