Срушио се пакистански авион

Нема преживелих путника, нити чланова посаде авиона који се јутрос срушио у брдима код Исламабада, јавиле су спасилачке службе које трагају за жртвама. Пакистанска влада прогласила Дан жалости.

Пакистански путнички авион са 152 путника и чланова посаде срушио се, рано јутрос по локалном времену, у брдима надомак престонице, Исламабада. Нико од путника и чланова посаде није преживео. Пакистанска влада је прогласила Дан жалости, саопштено је из кабинета премијера Јусуфа Разе Гиланија.

Према наводима званичника авион компаније "Ерблу" је покушавао да слети на аеродром у Исламабаду, у тешким временским условима. У покушају да слети авион је изгубио равнотежу и контакт са контролом лета и пао два километра од самог центра пакистанске престонице.

Власти кажу да нема преживелих, иако је у првим информацијама речено да су спасиоци из олупина Ербаса извукли петоро повређених.

У акцију спасавања, коју отежавају киша и неприступачан терен, укључила се и војска. Пронађено је више од 90 тела и једна од две црне кутије.

Узрок несреће за сада није познат, а спасилачке екипе настављају потрагу за жртвама и евентуалним преживелим путницима, упркос снажној киши и веома неприступачном брдовитом терену са густом шумом.

"У авиону је било 146 путника и шест чланова посаде", изјавио је агенцији Ројтерс портпарол Цивилне ваздухопловне управе Мубарик Шах.

Пакистанска телевизија ААЈ приказала је снимак на којем се види хеликоптер који кружи изнад места несреће, а облаци дима дизали су се из шуме, захваћене ватром, пренео је Ројтерс.

Приватна авиокомпанија "Ерблу", из Карачија, основана је 2004 године. У флоти има 10 авиона, а срушени "ербас" је био стар 14 година. "Ерблу" годишње на летовима у Пакистану, за Уједињене Арапске Емирате и Велику Британију превезе 1,2 милиона путника.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи