Авионска несрећа у Ријаду

У току слетања на аеродром у Ријаду "Луфтханзин" теретни авион захватио пожар. Од ударца о тло, авион се преполовио. Пилот и копилот повређени.

Теретни авион немачке авиокомпаније "Луфтханса" захватио је пожар током слетања на аеродром у Ријаду, у Саудијској Арабији. У несрећи су повређени немачки пилот и копилот, потврђено је из седишта авиокомпаније у Франкфурту.

"Авион је захватио пожар када је био близу аеродрома. Мотори су престали да раде и авион је ударио о тло и преполовио се на два дела", рекао је званичник аеродрома у Ријаду Фахд ал Хамуд и додао да је било потребно три сата да се угаси ватра, пренела је агенција АП.

Немачки пилот и копилот су хитно пребачени у војну болницу у близини аеродрома, навео је ал Хамуд.

Портпарол компаније "Луфтханса" за теретни саобраћај Михаел Гонтгент рекао је да је теретни авион МД-11, који је летео из Франкфурта, имао несрећу током покушаја слетања на аеродром у Ријаду, не наводећи више детаља о несрећи.

Гонтгент је потврдио да су повређени пилот и копилот на лету 8460 док су превозили око 90 тона (неименованог) терета.

Сателитски телевизијски канал Ал Арабија, је известио да су пилот и копилот спасени и да им је указана помоћ и уживо пренела снимак са аеродрома у Ријаду на коме се види авион захваћен пожаром и црни дим који се диже ка небу, мада нису дате појединости о околностима несреће.

Непосредно пред слетање видео се дим из авиона, наводи Ал Арабија и додаје да су спасилачки тимови ангажовани на гашењу пожара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи