Кастрова почаст жртвама револуције

Фидел Кастро посетио град Артемису, да би одао почаст погинулима у кубанској револуцији. Бивши лидер упозорио на опасност од нуклеарног рата и на могуће сукобе на корејском полуострву.

Бивши кубански лидер Фидел Кастро (83) посетио је град Артемису, удаљен 64 километра од Хаване. У више претходних појављивања Кастро је говорио о опасности од нуклеарног рата који би покренуле Сједињене Америчке Државе у спрези са Израелом.

Кастро сматра да глобалну опасност представља покушај Америке да наметне међународне санкције Ирану због његових нуклеарних активности и упозорава и на могућност да Сједињене Државе нападну Северну Кореју.

У Артемиси је Кастро одао почаст погинулим борцима у кубанској револуцији и положио венац испред маузолеја посвећеног настрадалима.

До посете је дошло пред обележавање Дана револуције на Куби, званичног празника у тој земљи, у спомен на дан када је 1953. године извршен неуспели напад на војне касарне у градовима Сантјагу и Бајаму, што Кубанци сматрају уводом у пад диктатора Батисте 1959. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи