Путин са агентима

Група од 10 припадника руске обавештајне службе који су почетком месеца депортовани из САД у склопу договорене шпијунске размене две земље, састала са са руским премијером Владимиром Путином.

Руски премијер Владимир Путин састао се са припадницима руске обавештајне службе који су почетком месеца депортовани из Сједињених Америчких Држава у склопу договорене шпијунске размене две земље и изразио уверење да ће они имати светлу будућност у Русији.

"Разговарали смо о животу", рекао је Путин одговарајући на питања новинара у украјинском граду Форосу, пренео је Итар-Тас.

На питање каква ће бити њихова будућност, Путин је изразио уверење да ће они радити.

"Уверен сам да ће радити на пристојним местима и сигуран да ће водити интересантне и перспективне животе", рекао је руски премијер, иначе бивши агент КГБ.

"Замислите само да, прво, треба да науче језик на нивоу свог матерњег, да размишљају и говоре на њему, да извршавају оно што је записано у обавезама према домовини током многих година, не рачунајући на дипломатску заштиту, излажући се свакодневној опасности и себе и своје ближње који чак и не знају чиме се баве и за кога раде", рекао је Путин говорећи о тежини посла којом се баве шпијуни.

Руски премијер је потврдио да је међу агентима са којима је разговарао била и Ана Чепмен, на Западу популарнија као руска Мата Хари, једна од најпознатијих актерки америчко-руске шпијунске афере.

Чепменова је постала права сензација у таблоидима широм света, пошто су са разних друштвених мрежа "процуреле" фотографије на којима се појављивала обнажена.

Међутим, међу тајним агентима увек има и понеки издајник.

"Нема шта посебно да се коментарише. Ја сам већ рекао да је то резултат издаје, а издајници увек лоше завршавају, они завршавају или од алкохола или од дроге, у некој јарузи. Ево и недавно је један тако завршио живот. И не зна се због чега ", наводи Путин.

Руски премијер, некада агент совјетског КГБ-а, потврдио је да зна имена сваког од издајника, а на питање да ли ће они бити кажњени одговорио је да је питање некоректно.

"То се не решава на прес конференцији. Они живе по својим законима и ти закони су добро познати свим специјалним службама", рекао је Путин.

У САД је 27. јуна ухапшено 10 особа под оптужбом да су годинама радиле за руску владу.

У тој групи су били Владимир и Лидија Гурјев, Михаил Куцик и Наталија Переверзева, Андреј Безруков и Јелена Вавилова, Михаила Васенков и Вики Пелаез, Ана Чепмен и Михаил Семенко.

Они су размењени за четири Руса који су оптужени за шпијунажу у корист Запада.

То су, како је објављено у Москви, бивши сарадник Спољне обавештајне службе Александар Запорошки, бивши сарадник Прве главне управе КГБ СССР Генадиј Васиљенко, сарадник Главне обавештајне управе Генералштаба руске војске Сергеј Скрипаљ и начелника у Институту за САД и Канаде Руске академије наука Игор Сутјагин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи