Иран: Русија се придружила САД

Москва се придружила Вашингтону и окренула против Техерана у ширењу лажи о иранском нуклеарном програму, изјавио ирански председник Махмуд Ахмадинежад.

Ирански председник Махмуд Ахмадинежад оптужио је руског председника Дмитрија Медведева да се окренуо против Техерана и придружио САД у ширењу лажи о иранском нуклеарном програму.

Медведев се укључио у "пропагандну драму" у режији Вашингтона тиме што је прошле недеље рекао да је Иран све ближе томе да изгради нуклеарно оружје, истакао је Ахмадинежад

"Русија је велика земља и ми смо заинтересовани да наставимо пријатељство међу нашим народима, али изјаве Медведева представљају део пропагандне драме коју спроводи амерички председник против иранског народа", навео је Ахмадинежад у говору, објављеном синоћ на његовом веб сајту.

Ахмадинежад је ове критике упутио након што је прошлог месеца постало извесније да ће Русија подржати нове санкције УН против Ирана, навео је АП.

Медведев је прошле недеље рекао да Иран остаје "активан и поуздан трговински партнер" Русије, али да то не значи да Москву не интересује како Техеран развија свој нуклеарни програм и како изгледају његове војне компоненте.

"У том смислу, од Ирана очекујемо објашњење", рекао је тада Медведев.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи