Железничка несрећа у Швајцарској

Једна особа је погинула, а 42 повређене када је швајцарски туристички воз "Глечер Експрес" искочио из шина током обиласка глечера на Алпима.

У железничкој несрећи, када је током обиласка глечера на Алпима воз "Глечер Експрес" искочио из шина погинула једна а 42 особе повређене, од тога 12 теже.

У возу су углавном били јапански туристи.

Популарни воз "Глечер Експрес", који превози око 250.000 путника годишње, саобраћа између Сен Морица и Цермата.

Према званичном саопштењу два вагона су исклизнула из шина а један преврнуо, иако слике са места несреће показују да су се најмање два вагона преврнула.

Не зна се шта је изазвало несрећу.

Иначе осамдесетогодишња туристичка атракција "Глечер Експрес" је најспорији експресни воз на свету. Просечна брзина воза је 29 километара на час.

У Швајцарској су железничке несреће реткост, а ноћашња је најтежа од 2006. године, када су три особе погинуле у судару који се десио пошто је воз, којем су отказале кочнице, прешао неколико километара без контроле пре него што је ударио у другу композицију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи