Пола милијарде људи на "Фејсбуку"

Број корисника популарне социјалне мреже "Фејсбук" достигао 500 милиона, што се сматра прекретницом у великом успеху најпопуларнијег Интернет портала за друштвену комуникацију на планети.

Популарна социјална мрежа на Интернету "Фејсбук" саопштила је да је на тој мрежи регистровано 500 милиона корисника.

На Интернет порталу "Фејсбук", који је регистрован 2004. године, само у протеклих шест месеци регистровано је 100 милиона нових корисника.

У Великој Британији постоји 26 милиона корисника "Фејса".

Тим "Фејсбука" сматра да ће ускоро бити достигнут број од 750 милиона корисника, а то је, како наводи, као снежна лавина - све више и више људи жели да комуницира међусобно.

Неки сматрају да није далеко дан када ће "Фејсбук" користити милијарду људи широм света.

У оштрој конкуренцији, када су слични Интернет портали нестајали, "Фејсбук" је успео да оствари огроман успех претекавши друге популарне глобалне мреже као што су "Твитер" и "МајСпејс".

Било је и много проблема у вези са заштитом приватности корисника, цензуром, као и злоупотребе деце али то није спречило експанзију популарне мреже.

Занимљиво је да "Фејсбук" користи и полиција, али не за забаву, већ лоцирање и хватање криминалаца.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи