Нереди на улицама Гренобла

После убиства једног мушкарца, на кога је полиција пуцала док је бежао после пљачке казина, на улицама Гренобла избили масовни нереди у којима је запаљено више од 30 аутомобила.

У француском граду Греноблу ноћас су избили нереди на протестима због убиства једног мушкарца, на кога је полиција пуцала док је бежао после пљачке казина.

Нереди су почели око поноћи и наставили се током читаве ноћи у сиромашној четврти Вијнев, одакле је убијени младић.

Полиција је саопштила да је интервенисала пошто су становници те четврти зауставили један трамвај запаливши претходно ватру на шинама, да би затим возило засули каменицама.

У нередима је запаљено 30 аутомобила, а како је полиција саопштила на њене припаднике је једном пуцано на шта су они узвратили ватру.

За сада нема података о евентуалним жртвама. Министар унутрашњих послова Француске Брис Ортефе требало би да данас отпутује у Гренобл како би се упознао са ситуацијом.

Двојица наоружаних мушкараца опљачкала су у петак ујутро један казино у суседном месту Урјаж-ле-Бен, одневши измедју 20.000 и 40.000 евра.

Полиција је кренула у потеру за пљачкашима, који су пуцали ранивши једног полицајца.

У размени ватре убијен је један од пљачкаша, док је други побегао у четврт Вијнев, коју су полицијски хеликоптери већи део ноћи надлетали у покушају да осумњиченог пронађу.

У нередима који су избили широм Француске крајем 2005. године, након што су двојица тинејџера убијена бежећи од полиције, запаљено је око 300 зграда и 10.000 аутомобила, док је 130 полицајаца и учесника протеста повређено.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи