Нуклеарни рат озбиљна претња

Разорни рат је близу, уколико САД и Израел, покушају да спроведу међународне санкције против Ирана због нуклеарног програма те земље, оценио бивши кубански лидер Фидел Кастро.

Вођа кубанске револуције Фидел Кастро упозорио је Министарство спољних послова своје земље да нуклеарни рат представља озбиљну претњу, расветливши разлоге због којих се у последњих десет дана већ пети пут појавио у јавности.

Кастрово изненадно поновно појављивање, од када се пре четири године повукао из јавности због здравствених проблема, покренуло је низ питања о његовим намерама, али порука бившег лидера била је јасна - разорни рат је близу, уколико САД, заједно са Израелом, покушају да спроведу међународне санкције против Ирана због нуклеарног програма те земље.

"САД су се нашле у нерешивој дилеми на Блиском истоку. Не могу да оду одатле, а не могу ни да остану. Они из те ситуације неће изаћи дипломатским средствима, већ снагом свог оружја", рекао је Кастро у обраћању групи од 115 кубанских амбасадора.

Кастро (83) се повукао из јавног живота после хитне операције у јулу 2006. године, а затим предао власт свом млађем брату, садашњем кубанском председнику Раулу Кастру.

Кастро се први пут после четири године појавио уживо на телевизији 13. јула у контакт емисији "Округли сто", у којој је говорио о односу према Северној Кореји и Ирану.

Бивши кубански лидер је том приликом упозорио Вашингтон да не напада Иран који, како је рекао, за разлику од Ирака, није лако војно поразити.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи