Врућина и алкохол кобни за Русе

Више од 1.200 особа утопило се током прошлог месеца у Русији. Већина утопљеника била под дејством алкохола. Русију захватиo врели талас и најгора суша у последњих 130 година.

Руско министарство за ванредне ситуације саопштило је алармантан податак да се у Русији током јуна утопило више од 1.200 особа.

Само протеклог дана у Русији се удавило 49 људи, међу којима двоје деце, изјавио је на конференцији за новинаре начелник у Mинистарству за ванредне ситуације Вадим Серјогин, изражавајући забринутост Mинистарства због актуелне ситуације, која се доводи у везу са врелим таласом који је погодио ту земљу.

"Већина оних који су се удавили је била у алкохолисаном стању. Деца су настрадала јер одрасли једноставно нису пазили на њих", рекао је данас Серјогин, а пренео Ројтерс.

У Русији већ три седмице траје врели талас, а многи Руси са децом траже уточиште на језерима у и око руске престонице.

Овог викенда очекује се рекордних 37 степени Целзијуса, а према прогнозама метереолога слично време наставиће се и наредне седмице.

Руски председник Дмитриј Медведев је изјавио јуче да високе температуре представљају велики проблем за усеве, поновивши забринутост Уније произвођача житарица, која је саопштила да земља пролази кроз најгору сушу у протеклих 130 година.

Влада је увела ванредно стање у 16 области где је суша уништила житарице на подручју величине Португала.

Агенција Итар-Тас с је пренела изјаву портпарола руских копнених снага да су војници отказали ноћне вежбе због великог ризика од пожара које би могли да изазову запаљиви пројектили и друга муниција.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи