Формирана техничка влада у Киргизији

У киргиској престоници Бишкеку, формирана техничка влада, која ће обављати дужности до парламентарних избора у октобру. У новом кабинету и министри који су обављали функције у претходној влади.

Председница Киргизије Роза Отунбајева формирала је техничку владу, која ће обављати дужности до парламентарних избора у октобру.

Агенција Итар Тас наводи да нову владу називају техничком, будући да су досадашњи водећи чланови владе поднели оставку, желећи да се посвете изборима у својим партијама.

После избора, победници ће формирати нови кабинет министара, док ће се Отунбајева повући са места привременог премијера а наставиће до 31. децембра 2011. године да обавља функцију шефа државе.

Oтунбајева је на седници владе саопштила да је за првог заменика премијера постављен Амангелди Муралијев, који је почетком прошле деценије био председник владе, вицепремијери су постали и бивши министар пољопривреде Александар Костјук, некадашња потпредседница владе Уктомхан Абдулајева и Жанторо Сатибалдијев.

Руаска агенција наводи да на списку министара има нових имена, али и оних који су радили у тиму ранијег председника.

Упражњено је место министра одбране, а Отунбајева је најавила да ће он бити именован након што се са краћег одмора врати ранији министар Исмаил Исаков.

Председница Киргизије је захвалила свим члановима привремене владе који су у сложено време успели да одбране победу народне револуције, стабилизују ситуацију после априлских догадјаја, очувају независност и државност.

Према речима Отунбајеве, техничка влада имаће задатак да осигура енергетску и прехрамбену стабилност земље и да решава социјално-економске проблеме до избора нове владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи