Помрачење Сунца над Пацификом

Протекле ноћи, помрачење Сунца видело се у Јужном Пацифику. Тај природни феномен се посебно видео на Ускршњем острву и у француској Полинезији. То је седмо потпуно помрачење Сунца у овом веку.

Помрачење Сунца видело се, протекле ноћи, у Јужном Пацифику, где су становници, посебно на Ускршњем острву и у француској Полинезији, могли да посматрају тај природни феномен.

Било је то седмо потпуно помрачење Сунца у овом веку. Природни феномен почео јe 1900 километара североисточно од Новог Зеланда.

Сенка Месеца прешла је преко Јужног Пацифика и довела до помрачења изнад Кукових и Ускршњих острва, југа Чилеа и Аргентине.

Најдуже помрачење било је изнад отвореног мора и трајало је пет минута и 20 секунди. Туристи који су желели да посматрају троминутно помрачење Сунца са острва у близини Тахитија и на Полинезији морали су за то задовољство да издвоје око 5.000 долара, без авионских карата.

Помрачење Сунца догађа се када се Месец нађе између путање Земље и Сунца и спречава да светлост Сунца обасја Земљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи