Eксплозија на прузи у Дагестану

Локомотива и 16 вагона једног теретног воза искочили из шина после снажне детонације експлозивне направе на железничкој прузи у Дагестану. У нападу нема повређених.

На железничкој прузи у Дагестану, нестабилном региону Северног Кавказа, локомотива и 16 вагона једног теретног воза искочили су из шина. Руске агенције јављају да је воз превозио жито, као и да нема повређених.

Поводом експлозије, надлежни органи покренули су истрагу, саопштио је извор из полицијске службе у Махачкали, главном граду ове руске републике.

Експлозивна направа активирана је ноћас испод воза, на прузи између градова Ачи и Избербаш, на обали Каспијског мора, око 56 километара југоисточно од престонице, који је ишао у правцу Дербента, ка југу, у близини границе са Авганистаном.

Управа за железнице Северног Кавказа је саопштила да су у току радови на санацији оштећене пруге.

Од 2. јула 2009. године на истој прузи догодило се 17 експлозија, а само ове године 10, а у експлозији 2. јула ове године из шина је искочило 12 вагона када су том приликом повређени  машиновођа и његов помоћник.

Поред данашње експлозије, регион Северног Кавказа узнемирила је вест да је у Махачкали јуче убијен судија локалног суда Магомед Хасбулатов, једним хицем у главу и једним у срце.

Хасбулатов је пронађен у свом аутомобилу у Махачкали, а полиција је покренула истрагу о овом случају.

У ноћи између 7. и 8. јуна убијен је још један судија, Абдурахман Гамзатов, а истражиоци не искључују могућност да су ова два убиства повезана.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи