Нови самоубилачки напади у Пакистану

Најмање 38 погинулих и 65 рањених у двоструком самоубилачком нападу у прихватном центру за расељена лица на северозападу Пакистана.

У двоструком самоубилачком нападу у прихватном центру за расељена лица на северозападу Пакистана погинуло најмање 38 људи, а 65 је рањено, саопштили су званичници.

Први напад у избегличком кампу у граду Кохат, где су званичници делили храну расељенима, извршила је жена самоубица. Само 10 минута после,  још једну експлозију изазвао је тинејџер опасан бомбама, саопштио је представник локалне полиције Халид Кан Омарзаи.

Експлозије бомби у Пакистану догађају се скоро свакодневно, а честа мета напада су, поред владе и служби безбедности, и цивили.

У избегличком кампу у којем је изведен данашњи напад смештено је око 300 особа које су побегле из региона Оракзаи, у близини границе са Авганистаном, где оружане снаге воде борбе против екстремиста од краја прошле године.

Раније данас припадници пакистанских снага безбедности убили су најмање 25 екстремиста у овом региону, одакле је, од почетка сукоба, побегло око 210.000 цивила, укључујући скоро 50.000 људи који су ову област напустили током прошлог месеца када су оружане снаге ушле у регион како би га потпуно очистиле од екстремиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи