Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ бомбардовао центар Бејрута и складиште оружја у Сирији, убијен Насралахов зет; Хезболах узвратио ударима на Израел

Израел је наставио нападе на Либан. На удару је био и центар либанске престонице – Бејрут. Погинуло је најмање шест особа, док је седам рањено. Израелске снаге гађале су и складиште оружја у близини лучког града Латакије у Сирији. Са положаја Хезболаха на југу Либана настављена је баражна паљба на север Израела. Амерички државни секретар Ентони Блинкен разговарао је са западним дипломатама о координацији одговора на ирански напад. Нови израелски напад на кампове Нусеират, Ел Шати и Магази, најмање седам погинулих, на десетине рањених, јављају палестински медији.

ИДФ бомбардовао центар Бејрута и складиште оружја у Сирији, убијен Насралахов зет; Хезболах узвратио ударима на Израел ИДФ бомбардовао центар Бејрута и складиште оружја у Сирији, убијен Насралахов зет; Хезболах узвратио ударима на Израел

Са положаја Хезболаха на југу Либана настављена је баражна паљба на север Израела, иако су израелски командоси наставили копнену операцију. У акцијама на југу Либана погинуло је осам израелских војника, потврдио је ИДФ.

Ситуација на Блиском истоку прети да ескалира због свега што се дешава у Либану и тензија на релацији Тел Авив – Техеран.

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да Израел има право да одговори на ирански ракетни напад, али да то треба да уради пропорционално. Бајден је рекао да не подржава узвратни удар Израела на ирански нуклеарни програм.

"Одговор је не", рекао је Бајден новинарима на питање да ли подржава такву опцију.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи