ИЗ ЧАСА У ЧАС

ИДФ: Шаљемо још трупа на југ Либана, од јутрос испаљено 100 ракета на Израел; Иран: САД да не интервенишу

Израелска војска саопштава да распоређује још једну дивизију на југ Либана. Од јутрос је испаљено око 100 ракета из Либана на Израел, тврди ИДФ. Са друге стране, министар спољних послова Ирана упозорава САД да не интервенишу у корист Израл. Савет безбедности Уједињених нација сазвао је у 10 часова хитну седницу због ескалирајуће ситуације на Блиском истоку. Иран је протекле ноћи испалио 181 балистичку ракету на Израел због чега је скоро десет милиона људи потражило заклон у склоништима.

ИДФ: Шаљемо још трупа на југ Либана, од јутрос испаљено 100 ракета на Израел; Иран: САД да не интервенишу ИДФ: Шаљемо још трупа на југ Либана, од јутрос испаљено 100 ракета на Израел; Иран: САД да не интервенишу

Иранска Револуционарна гарда саопштила је да је испалила око 180 пројектила према Израелу и упозорила да ће, ако Израел узврати, одговор Техерана бити још "разорнији и погубнији“, преноси иранска државна телевизија.

Амерички председник Џозеф Бајден наредио је америчкој војсци да помогне у одбрани Израела од иранских напада и обори ракете које циљају Израел, саопштила је Бела кућа.

У пуцњави у јужном делу Тел Авива, у Јафи, погинуле су најмање четири особе, седам је повређено, а двојица нападача су неутрализована, саопштила је израелска полиција, преноси Ројтерс.

Претходно је Израел извео два напада на јужна предграђа главног града Либана, Бејрута. Погођена је и једна вишеспратница у луксузном бејрутском кварту Џнах, али је израелска војска тврдила да је извршила прецизне ударе, не циљајући цивиле.

Портпарол Израелских безбедносних снага Даниел Хагари изјавио је да трупе ИДФ-a неће улазити у Бејрут или било које веће градове у Либану, као и да ће израелска копнена операција у тој земљи бити најкраћа могућа.

Израелски министар одбране Јоав Галант обавестио је америчког министра одбране Лојда Остина о израелским рацијама на Либан и рекао да су Израел и САД сагласни око важности уништавања Хезболахове "инфраструктуре за нападе" дуж израелско-либанске границе.

Шеф канцеларије за медије Хезболаха Мухамед Афиф изјавио је да израелска војска није ушла на територију Либана и упозорио је да су напади групе на Тел Авив неколико сати раније "само почетак".

Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће Турска стати уз Либан и подржати га свим средствима након што је Израел покренуо копнене нападе нату земљу.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи