Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас одбацује нове израелске услове за прекид ватре; Шесторо радника агенције УН убијено у два ваздушна напада у Гази

Сукоб Израела и Хамаса – 342. дан. Најмање 18 Палестинаца је погинуло, а више њих је повређено у израелском нападу на школу у избегличком кампу Нусеират. У нападима страдало шесторо радника УНРВА. ИДФ тврди да је гађао командни центар Хамаса. Та палестинска група одбацила је нове израелске услове за прекид ватре. У паду израелског војног хеликоптера на југу енклаве, страдала су два војника, а седам чланова посаде је у тешком стању.

Хамас одбацује нове израелске услове за прекид ватре; Шесторо радника агенције УН убијено у два ваздушна напада у Гази Хамас одбацује нове израелске услове за прекид ватре; Шесторо радника агенције УН убијено у два ваздушна напада у Гази

Израелска војска наставља са акцијама широм Појаса Газе. На мети ИДФ били су Рафа и избеглички кампови – Џабалија и Нусеират. Погинуло је најмање 18 Палестинаца, међу њима су и жене и деца, саопштиле су палестинске власти.

ИДФ је, са друге стране, потврдио да је извео напад на школу у избегличком кампу Нусеират, али тврди да је гађао командни и контролни центар Хамаса.

Агенција Уједињених народа за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА) саопштила је да је готово 530.000 деце примило вакцину широм Појаса Газе.

Шеф Светске здравствене организације Тедрос Адханон Гебрејесус апелује на хитно примирје и поручује да имунизација деце у Гази нема смисла, када људи свакодневно гину.

Двојица припадника израелске војске погинула су у паду војног хеликоптера на југу палестинске енклаве. Још седморо чланова посаде је у тешком стању.

На дипломатско плану, Хамас је одбацио нове израелске услове за прекид ватре у Појасу Газе.

Истовремено, напето је и на Западној обали, где су израелске снаге ухапсиле 30 Палестинаца.

Нешто северније, у пограничном подручју Либана и Израела, дошло је до нове размене ватре.

Председник Сједињених Држава Џозеф Бајден реаговао је на убиство америчке активисткиње Ајшенур Езги Ејги на окупираној Западној обали и позвао Израел да утврди ко је одговоран за тај напад, казни га и убудуће уложи више напора како се ништа слично не би поновило.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи