Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напади ИДФ-а широм Газе – погинуло најмање 27 особа; петоро страдалих у бомбардовању Западне обале

Сукоб Израела и Хамаса – 341. дан. ИДФ наставља са операцијама широм Газе, а током ноћи је на више локација погинуло најмање 27 Палестинаца. Највеће борбе воде се у Кан Јунису и Џабалији. Петоро људи страдало је током израелског бомбардовања Западне обале. Шеф СЗО сматра да је вакцинација Палестинаца узалудна док цивили у Гази гину сваког дана.

Напади ИДФ-а широм Газе – погинуло најмање 27 особа; петоро страдалих у бомбардовању Западне обале Напади ИДФ-а широм Газе – погинуло најмање 27 особа; петоро страдалих у бомбардовању Западне обале

Настављају се операције израелске војске (ИДФ) широм Појаса Газе, а најинтезивније борбе током претходног дана водиле су се у подручју око избегличкког кампа у Кан Јунису, где је погинуло 40 особа, а рањено најмање 60.

ИДФ тврди да је гађао Хамасов командни и контролни центар, али Хамас наводи да су у акцији страдали палестински цивили.

Генерални секретар Уједињених нација (УН) Антонио Гутерес каже да током седам година свог мандата никада није видео толико смрти и разарања као у Гази, понудивши да УН надгледају евентуални прекид ватре у палестинској енклави.

Док амерички државни секретар Ентони Блинкен верује да су Сједињене Државе и други посредници близу праве формуле за прекид ватре у Гази, као и да је 90 одсто споразума о примирју договорено, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров истиче да је Блиски исток пред великим ратом. 

Израелски министар одбране Јоав Галант, у том контексту, истакао је да се фокус операција ИДФ-а помера ка "северном фронту", јер је план, како каже, да се читава Газа стави под контролу.

среда, 11. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару