Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

ВАФА: Убијена четири Палестинца у израелском нападу на Џабалију; ИДФ: Испаљено 50 ракета из Либана

Сукоб Израела и Хамаса – 338. дан. Израелска војска саопштила је да је током ноћи испаљено 50 ракета из Либана на север Израела. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган позвао је на савез исламских земаља против Тел Авива. Четири Палестинца убијена су рано јутрос у израелском ваздушном напада на избеглички камп Џабалија у северној Гази, преноси палестинска ВАФА локалне изворе.

ВАФА: Убијена четири Палестинца у израелском нападу на Џабалију; ИДФ: Испаљено 50 ракета из Либана ВАФА: Убијена четири Палестинца у израелском нападу на Џабалију; ИДФ: Испаљено 50 ракета из Либана

У Појасу Газе ситуација не мирује. Кампови Нусеират и и Џабалија опет су били под израелским ракетним и артиљеријским бомбардовањем. Погинуло је најмање 18 Палестинаца, у последња два дана 61, од седмог октобра 40.939.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) тврде да су циљале милитанте, а не цивиле. Наводе да су у нападима на кампове убијена два команданта палестинског батаљона Исламски џихад.

Серија експлозија затресла је насеља са обе стране израелско-либанске границе. Три либанска болничара су погинула, а два су рањена, од којих један тешко, у израелском нападу на град Фарун на југу Либана. Хезболах је одговорио нападом на израелску војну базу.

На дипломатском плану, шефови ЦИА и МИ6 разговарали су у Лондону о прекиду ватре у Појасу Газе и ослобађању талаца. Верују да Иран још увек планира одмазду према Израелу због убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханије у Техерану.

Породице талаца оптужују израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа за саботирање споразума.

Огласио се и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган који позива на савез исламских земаља против Израела.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару