Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Три либанска болничара погинула, два рањена у нападу ИДФ-а на југ Либана - Хезболах одговорио нападом на израелску војну базу

Сукоб Израела и Хамаса – 337. дан. Најмање 61 Палестинац је убијен, а 162 особе рањене су у Појасу Газе у протеклих 48 сати. Од почетка рата биланс мртвих достигао је 40.939. Ал Џазира пренела је да је америчку-турску активисткињу у Појасу Газе убио израелски снајпериста. Директор ЦИА Вилијам Бернс навео је да ће детаљи предлога споразума о примирју бити представљени наредних дана. Породице талаца оптужују премијера Бенјамина Нетанјахуа за саботирање споразума.

Три либанска болничара погинула, два рањена у нападу ИДФ-а на југ Либана - Хезболах одговорио нападом на израелску војну базу Три либанска болничара погинула, два рањена у нападу ИДФ-а на југ Либана - Хезболах одговорио нападом на израелску војну базу

Израелска војска (ИДФ) наставља операције у Појасу Газе. На мети ИДФ били су избеглички кампови – Нусеират, Џабалија и Буреиџ. Убијена су најмање 33 Палестинца, више њих је повређено, саопштиле су палестинске власти.

Израел, са друге стране, тврди да делује против Хамаса.

Огласиле су се и Уједињене нације. Упозоравају да је хуманитарна ситуација у Гази и даље изнад катастрофалне, те да у протеклих месец дана гладује више од милион људи у централном и јужном делу енклаве.

Америчка активисткиња турског порекла Ајсенур Езги Ејги подлегла је повредама након што су је израелске снаге у Беити, граду јужно од Наблуса на Западној обали, погодиле у главу током протестног марша против проширења насеља.

Бела кућа тражи од Израела да истражи смрт Американке. Анкара поручује да ће израелске власти и њихове безусловне присталице "неизбежно" одговарати пред међународним судовима.

У међувремену су се израелске снаге, након десетодневне операције, повукле из града Џенина на Западној обали.

Дошло је и до нове размене ватре између Либана и Хезболаха.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару