Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Вафа: Најмање 13 убијених и 15 рањених у нападима у Гази; САД траже да Тел Авив истражи смрт Американке на Западној обали

Сукоб Израела и Хамаса – 337. дан. Израелске снаге настављају нападе широм Појаса Газе, али су се повукле из Џенина на Западној обали, после десетодневне операције. Америчка активисткиња турског порекла подлегла је повредама пошто су је израелске снаге у Беити, граду на Западној обали, погодиле у главу током протеста. Бела кућа тражи од Израела да истражи смрт Американке. Анкара поручује да ће израелске власти и њихове безусловне присталице "неизбежно" одговарати пред међународним судовима.

Вафа: Најмање 13 убијених и 15 рањених у нападима у Гази; САД траже да Тел Авив истражи смрт Американке на Западној обали Вафа: Најмање 13 убијених и 15 рањених у нападима у Гази; САД траже да Тел Авив истражи смрт Американке на Западној обали

Израелска војска (ИДФ) наставља операције у Појасу Газе. На мети ИДФ били су избеглички кампови – Нусеират, Џабалија и Буреиџ. Убијена су најмање 33 Палестинца, више њих је повређено, саопштиле су палестинске власти.

Израел, са друге стране, тврди да делује против Хамаса.

Огласиле су се и Уједињене нације. Упозоравају да је хуманитарна ситуација у Гази и даље изнад катастрофалне, те да у протеклих месец дана гладује више од милион људи у централном и јужном делу енклаве.

Америчка активисткиња турског порекла Ајсенур Езги Ејги подлегла је повредама након што су је израелске снаге у Беити, граду јужно од Наблуса на Западној обали, погодиле у главу током протестног марша против проширења насеља.

Бела кућа тражи од Израела да истражи смрт Американке. Анкара поручује да ће израелске власти и њихове безусловне присталице "неизбежно" одговарати пред међународним судовима.

У међувремену су се израелске снаге, након десетодневне операције, повукле из града Џенина на Западној обали.

Дошло је и до нове размене ватре између Либана и Хезболаха.

субота, 07. септембар 2024.
19° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару