Дан жалости у Финској након пуцњаве у школи – полиција утврдила да је мотив вршњачко насиље, настава редовна

Заставе широм Финске спуштене су на пола копља након јучерашње пуцњаве у основној школи у граду Ванта у којој је један ученик убијен, а две ученице тешко рањене. Полиција је саопштила да је мотив напада вршњачко насиље. Од јутрос ђаци поново у школи.

Финска жали за учеником који је јуче убијен у пуцњави у основној школи у Ванти код Хелсинкија. У њега и још две ученице, које су тешко рањене, пуцао је 12-годишњи ученик школе током часа музичког.

Полиција је саопштила да је осумњичени, који је ухапшен у северном делу Хелсинкија са оружјем код себе, током испитивања признао да је починио злочин.

Потврдили су да је мотив напада било вршњачко насиље којем је осумњичени био изложен.

 

У саопштењу полиције истичу да су и осумњичени дечак и жртве напада држављани Финске, а да је једна од рањених девојчица пореклом Албанка са Косова и Метохије.

Настава у школи од јутрос се одвија нормално

Иле преноси да се настава у основној школи у Ванти од јутрос одвија нормално, а да је изостало око 10 одсто ученика, што је нешто више од уобичајеног.

Градски секретар за основно образовање Илка Кало рекао је да се са млађим ученицима више разговарало о јучерашњем догађају, док су старији ђаци брже прешли на редован рад.

Додао је да је ситуација другачија у одељењима у којима је био убијени ученик и рањене ученице и да у њима постоји потреба за кризним радом који ће потрајати и да су спремни за то. Реч је о два одељења са 38 ученика која имају заједничку наставу.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије