Читај ми!

Папа Фрања саопштио планове о сопственој сахрани, тело неће бити изложено

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања саопштио је данас да када буде сахрањен, његово тело неће бити изложено на бдењу, а неће имати ни украшени дрвени одар који подржава ковчег угледних личности традиционално присутан на католичким сахранама. "Разговарао сам са мајстором церемоније и уклонили смо ово и многе друге ствари, јер је ритуал (сахране папе) био превише преоптерећен", рекао је папа Фрања.

Папа Фрања је рекао да је сахрана његовог претходника Бенедикта Шеснаестог била последња традиционална сахрана римског понтифа, где је тело изложено, јавља Анса.

У књизи Хавијера Мартинеза Брокала, ''Наследник'', која се састоји од интервјуа са папом, Фрања је рекао да жели да буде сахрањен ''достојанствено као сваки хришћанин“.

Током претходних недеља, Ватикан је отказао присуство папе на неколико догађаја због лошег здравља, а Фрања (86) тренутно користи инвалидска колица због проблема с коленима.

Упркос здравственим проблемима, папа Фрања је предводио Ускршњу мису на Тргу Светог Петра, као и бдење које је претходило највећем хришћанском празнику.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије