Фрицл признао кривицу

Јозеф Фрицл, "монструм из Амштетена" признао све злочине, укључујући и убиство новорођенчета непружањем лекарске помоћи. Фрицл би могао да буде осуђен на казну доживотног затвора.

Аустријанац Јозеф Фрицл изјавио је данас да је крив по свим тачкама оптужнице, која га терети за дугогодишње злостављање и силовање кћерке и убиство једног од седморо деце рођене из инцестуозног односа са кћерком.

Фрицл (73), познат као "монструм из Амштетена", раније се изјаснио да је крив за инцестуозан однос са кћерком, али је негирао да је одговоран за смрт једног детета и да је кћерку држао заточену 24 године у подруму у свом дому у Амштетену.

Јозеф Фрицл, познат као  је изјавио на суђењу у Санкт Пелтену да је променио мишљење и да је одлучио да призна кривицу за сва дела за која је оптужен.

"Изјављујем да сам крив по свим тачкама оптужнице", рекао је Фрицл, дан након сведочења његове кћерке Елизабете.

Судија Андреа Хумер је упитао оптуженог шта га је навело да промени мишљење а Фрицл је навео Елизабетино сведочење. Фрицлово признање кривице донело је преокрет на суђењу које је почело у понедељак.

Представници суда су раније рекли да би пресуда могла бити донета у четвртак. За сада није познато да ли ће признање оптужног убрзати доношење пресуде.

Фрицл би могао да буде осуђен на казну доживотног затвора.

Поред кћерке, Фрицл је у подруму држао заточено и троје деце које је са њом имао, једно дете је преминуло непосредно после рођења а троје деце су одгајали у стану Фрицл и његова супруга.

Фрицлова супруга је рекла да није знала ништа од тога што он ради.

Фрицлова ћерка и њено шесторо деце, од којих је троје било заточено од рођења, сада живе на тајној локацији под новим идентитетима.

Случај је обелодањен када се једно од троје заточене деце које никад није видело светлост дана, 19. годишња Керстин, тешко разболела и када ју је Фрицл одвео у болницу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару