Потрага за преживелима у Мидлтауну

После разорне експлозије у електрани у изградњи, у близини града Мидлтауна, спасиоци трагају за преживелима. Потврђена је смрт пет особа, међутим, страхује се да би могло да буде више од 50 жртава.

У америчкој савезној држави Конектикату, у току је велика спасилачка операција после разорне експлозије у електрани у изградњи, у близини града Мидлтауна.

Потврђена је смрт пет особа, међутим, страхује се да би могло да буде и више од 50 жртава. Изузетно јака детонација осетила се у кругу од 25 километара. Верује се да је узрок несреће цурење природног гаса из електране.

Експлозија у електрани била је толико снажна да су становници околних места мислили да се ради о земљотресу. Куће су се тресле, а црни дим видео се километрима далеко.

"Помислили смо да је земљотрес, па смо позвали наше пријатеље у Вашингтону да проверимо да ли су нешто чули. Када смо изашли из куће видели смо дим и одмах позвали полицију", рекао је један од очевидаца.

После детонације избио је пожар и сви повређени задобили су тешке опекотине. У тренутку несреће у централи на природни гас било је више од 50 људи, углавном радника који су вршили реконструкцију.

"Експолозија је захватила задњи, највећи део комплекса. Страхујемо да су многи затрпани у рушевинама. Стотину екипа трага за преживелима. Нема опасности за људе и њихову околину", наводи представник полиције Мидлтауна Ал Сантостефано.

"Реч је о експлозији гаса, а не о тероризму. У тренутку несреће тестиране су цеви. Требало је да централа почне да ради на лето", рекао је градоначелник Мидлтауна Себастијан Ђулијано.

На месту несреће су амбулантана и ватрогасна кола и хеликоптери, који повређене превозе у околне болнице. Поред електране Клин енерџи, снаге 620 мегавата, складиштене су велике количине природног гаса, чије је цурење из цеви, вероватно, узроковало експлозију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару