ЕУ продужила граничну контролу за пет земаља

Европска унија донела је одлуку, која одмах ступа на снагу, да дозволи Аустрији, Немачкој, Данској, Шведској и Норвешкој да наставе да спроводе граничне контроле још највише шест месеци како би се избориле са приливом избеглица.

ЕУ је навела у саопштењу, које је данас објављено, да би контроле требало да буду "усмерене и ограничене у обиму, фрекфенцији, локацији и времену, на неопходне мере како би се одговорило на озбиљне претње и заштитила јавна политика и међународна безбедност".

Земље би, наводи се, требало једна другу да информишу о тачном месту у којем планирају да спроведу контролу, пренео је АП.

Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер недавно је рекао да ће његова земља наставити граничне контроле које је увела у септембру, пошто је Европска комисија одобрила тај потез.

Он је истакао да ће "немачка федерална полиција наставити са проверама у одсуству ефикасне контроле спољних граница Европске уније".

Европска комисија је прошле недеље саопштила да ће активирати одредбу којом се дозвољава још шест месеци граничних контрола у неким земљама чланицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи