Земљотрес на Тибету, 60 повређених

У плитком земљотресу магнитуде 5,5 у кинеској планинској области Тибет данас је повређено 60 људи а оштећене су куће, мостови и путеви, изјавили су званичници, преноси АП.

Земљотрес је погодио ту област у 9.15 (12.15 по средњоевропском времену) на 70 километара северозападно од села Гијамотанг, на дубини од само 10 километара, саопштио је Амерички геолошки институт.

Та област је близу тибетанске границе са северном кинеском провинцијом Ћингхаи.

Шест повређених задобило је тешке повреде наводи се у саопштењу објављеном на сајту владе округа Дингћинг. Не наводе се процена о размери штете.

Кинеска информативна служба саопштила је да је земљотрес покренуо одроне.

Новинска агенција Синхуа пренела је, позивајући се на регионални сеизмолшки центар, да је епицентар потреса био у месту Ката, око 2.200 километара од Пекинга. У месту Ката се налазе два важна будистичка храма.

Синхуа је навела да су путеви до погођених села срушени и да отежавају спасавање.

Како наводи АП нико се не одазива на позиве градским и окружним властима, мада је тибетанска регионална ватрогасна служба навела на свом сајту да у спасиоци на путу за град Кату.

Област западне Кине у подножју Хималаја је зона с активним земљотресима, и у земљотресу 2010. у оближњем Јушуу погинуло је готово 3.000 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи