Хапшење џихадиста у Аустралији

Аустралијске власти ухапсиле су петорицу мушкраца због сумње да су планирали да у броду дугачком седам метара напусте земљу и прикључе се борбама у Сирији, саопштила је полиција.

Ухапшеним мушкарцима, старости од 21 до 33 године, аустралијске власти поништиле су пасоше због основане сумње да планирају да се прикључе екстремистима Исламске државе у Сирији.

Они су ухапшени због кршења федералног закона о страним борцима који забрањује аустралијским држављанима да путују у друге земље, ако постоји сумња да би тамо могли да почине кривична дела, за шта је запрећена доживотна затворска казна.

Полиција је саопштила да су екстремисти планирали да бродом отпутују у Индонезију, па потом на Филипине, али није прецизирано како су планирали да са Филипина наставе пут ка Сирији.

"Не можемо да дозволимо Аустралијанцима да одлазе земље и приклањају се терористима", рекао је заменик комесара аустралијске федералне полиције Нел Гухан.

Како се наводи, полиција је недељама пратила ухапшене екстремисте који су познати по својим радикалним убеђењима.

Безбедносни званичници процењују да се најмање 110 Аустралијанаца бори на страни ИД на Блиском истоку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи