Нови тријумф Трампа, Сандерс успорава Клинтонову

Очекивани председнички кандидат Републиканске партије Доналд Трамп победио је на унутарстраначким изборима у Небраски и Западној Вирџинији, док је у табору Демократа Берни Сандерс поразио Хилари Клинтон, такође у Западној Вирџинији. Иако ће тај резултат успорити пут Клинтонове ка председничкој номинацији, она је и даље фаворит у трци за Белу кућу.

После прошлонедељне победе у Индијани, сенатор из Вермонта Берни Сандерс славио је и у Западној Вирџинији, америчкој савезној држави познатој по индустрији угља. Забринути за будућност земље и економије, бирачи у тој држави су, уочи гласања, поручивали да желе мање либералног председника од Барака Обаме.

"Вечерас смо остварили велику победу у Западној Вирџинији и уз вашу помоћ победићемо и у Орегону, следеће недеље. Наша порука делегатима је: Можда се у много чему не слажемо са Хилари Клинтон, али постоји једна ствар око које сам сагласан с њом, а то је да морамо да поразимо Доналда Трампа", рекао је кандидат Демократске странке Берни Сандерс.

За то време, бивша прва дама води кампању у Кентакију, где се наредне недеље одржавају страначки предизбори.

"Једна од ствари на које сам посебно фокусирана у овој кампањи је брига о заштити деце и породице. Та тема је подједнако важна као и све друге у овој председничкој трци. Знам са каквим се проблемима суочавају млади родитељи, које не знају где да иду и коме да се обрате", рекла је Хилари Клинтон.

За разлику од Демократа, у ривалском табору изненађења нема, јер је у трци остао само један кандиат. Доналд Трамп победио је у Западној Вирџинији и Небраски и најавио да ће скратити листу потенцијалних кандидата за потпредседника на пет или шест људи.

Не искључује могућност да потпредседник Сједињених Америчких Држава буде гувернер Њу Џерсија Крис Кристи, који је после одустајања од овогодишње кандидатуре међу првима подржао милијардера.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи