Поново продужено ванредно стање у Француској

Француски парламент изгласао је предлог за продужење ванредног стања, уведеног после терористичких напада у новембру прошле године, како би оно било на снази и током Европског првенства у фудбалу и бициклистичке трке "Тур де Франс".

Горњи дом француског парламента је продужио одлуку о ванредном стању великом већином гласова, пошто је за тај предлог гласало 209 посланика, док је само 30 против, пренела је агенција АФП.

Ванредно стање је уведено након терористичких напада 13. новембра у Паризу, у којима је погинуло 130 људи, а већ је било продужено у фебруару и требало је да траје до 26. маја.

За време ванредног стања, полицији је допуштено да људе чије понашање се сматра "претњом по безбедност и јавни ред и мир" држи у кућном притвору.

Међутим, најновије продужење ванредног стања више не дозвољава полицији да врши рације у кућама без претходно добијеног судског налога, што јој је од новембра до сада било допуштено.

"Безбедносни изазови ће бити још сложенији с обзиром да се припремамо да примимо велики број страних посетилаца током Европског првенства 2016", истакао је француски министар унутрашњих послова Бернар Казнев.

Организатори наводе да ће током првенства, које траје од 10. јуна до 10. јула, Француску посетити два милиона туриста, а милиони посетилаца се очекују и за време "Тур де Франса", који траје од 2. и 24. јула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи