Кијев припрема план за враћање Донбаса под своје окриље

Украјинске власти су разрадиле план који подразумева враћање територије Донбаса под окриље Кијева, јавили су медији позивајући се на министра за окупиране територије и привремено расељена лица Вадима Черниша.

Припрему тог плана, Вадим Черниш је прокоментарисао речима да су мирни услови при паралелном јачању сектора безбедности и одбране.

Више од тога министар није желео да предочи јавности иако је његов заменик Георгиј Тука претходно саопштио да постоји стратешки план о Донбасу који подразумева, између осталог, и успостављање трговинске размене са територијама које Кијев тренутно не контролише.

Украјински председник Петро Порошенко рекао је својевремено да војно решење за питање Донбаса не постоји, као и да ће се целокупни конфликт убудуће решавати искључиво дипломатским путем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи