Узбуна о Чешкој, дојава о бомбама на 10 места

Чешка полиција почела је да трага за бомбама које би према анонимној дојави требало да експлодирају данас у подне или поподне на најмање 10 места широм Чешке. Међу њима су железничке станице у Прагу и Плзену, као и седиште градских власти у Пардубицама на истоку Чешке.

Анонимна особа нас је телефоном обавестила да је подметнута бомба у Прагу на Главној железничкој станици и другим местима у Чешкој, каже портпаролка чешке полиције Маркета Јановска.

Према њеним речима, та особа није обавестила само полицију.

Полиција није обелоданила о којим све железничким станицама и институцијама се ради, али Чешки радио јавио је да полиција евакуише зграду градских власти у Пардубицама.

Чешке железнице обавестиле су путнике да ће затворити на пола сата од поднева главне железничке станице у Прагу, Плзену, на западу земље, и у Пардубицама.

Јановска је одбила да каже какве све мере осим пиротехничких провера предузима полиција.

Чешке пореске обвезнике свака лажна дојава да је подметнута бомба кошта неколико хиљада евра пошто на терен излазе полиција са специјално обученим псима и ватрогасци.

Према чешким законима, за неслане шале анонимних дојава да је негде подметнута бомба прети до осам година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи