Ким "унапређен" у председника Радничке партије

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, који је досад обављао функцију првог секретара владајуће Радничке партије, на историјском Конгресу у Пјонгјангу је проглашен за председника странке, објавио је јапански медијски сервис НХК.

Тај потез указује да је Конгрес, који је почео у петак и одржава се први пут у последњих 36 година, заказан у сврху јачања Кимове моћи, оцењује агенција АП.

Вест о проглашењу Кима за председника Радничке партије је обелодањена током неколико минута током којих је малој групи страних новинара било допуштено да прати Конгрес у "Дому културе 25. април" у Пјонгјангу.

Ким је изашао на бину свечане сале, док је у позадини војни оркестар свирао мелодију коју увек свира кад се лидер Северне Кореје појављује на јавном месту, а дочекан је гласним аплаузом неколико хиљада делегата.

Председник парламента Северне Кореје Ким Јонг Нам је затим устао и прочитао имена људи који заузимају највише позиције у партији, при чему је Ким Џонг Уна по први пут назвао председником странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи