Словачки цариници пуцали на возила са избеглицма, рањена једна жена

Једна млада Сиријка рањена је када су словачки цариници пуцали на једно од четири возила у којима су кријумчари превозили илегалне избеглице. Жена хитно оперисана.

На возила са избеглицама словачки цариници пуцали су у близини границе с Мађарском, у општини Велки Медар, на југу Словачке.

За оружјем су, тврде, посегли и почели да пуцају зато што је возило кренуло на њих, јављају словачки медији.

"Цариници су позвали четири сумњива возила да се зауставе. Возач једног од возила није послушао ни након пуцња упозорења. Возило се зауставило тек када су му цариници мецима пробушили гуме", саопштила је портпаролка Финансијске управе Словачке Патриција Мацикова.

У болници у Дунајској Стреди 26-годишња Сиријка хитно је оперисана, лекари су јој из кичме извадили метак и тренутно је у стабилном стању.

Цариници и полиција задржали су четири аутомобила и укупно 11 избеглица и предали их Националној јединици за борбу против илегалне миграције, која их је пребацила у избеглички центар, док су возачи према информацијама медија ухапшени и саслушава их полиција.

Аутомобили са илегалним имигрантима били су словачкој полицији и цариницима сумњиви зато што су се након преласка мађарско-словачке границе држали заједно у конвоју, због чега је патрола одлучила да их заустави и провери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи