Судар аутобуса и цистерне у Авганистану, више од 70 мртвих

Најмање 73 људи је погинуло, а више десетина повређено у судару два аутобуса и цистерне са горивом на ауто-путу у Авганистану.

Већина погинулих је изгорела и непрепознатљиви су, рекао је за АФП портпарол авганистанског министарства здравља Исмаил Кавоси.

Локалне власти су навеле да међу погинулима има и жена и деце.

Портпарол гувернера источне авганистанске провинције Газни Џавед Саланги изјавио је да се очекује да ће број жртава расти, преноси АП.

У ранијој изјави, Саланги је навео да су 73 путника аутобуса повређена и пребачена у болницу и додао да документи показују да се у оба аутобуса у тренутку несреће налазило укупно 125 путника.

До судара је дошло на главном ауто-путу који повезује престоницу Кабул са Кандахаром, на југу Авганистана, а возила су се затим запалила.

Несрећа је узрокована непажљивом вожњом, рекао је директор локалне управе за саобраћај Мухамадулах Ахмади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи