Читај ми!

Сирија, руски и британски авиони уништили нафтна поља џихадиста

Руски борбени авиони уништили су осам нафтних поља и гасних објеката, 12 пумпи и 170 цистерни за превоз нафте у власништву екстремиста у Сирији у последњих недељу дана, саопштило је руско Министарство одбране. И британски бомбардери извели су напад на положаје Исламске државе у Сирији и погодили нафтна поља под контролом џихадиста, саопштило је британско министарство одбране.

Портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков каже да је само Су-24 у току јучерашњег дана гађао два конвоја на путевима у областима Алеп и Рака и уништио 40 цистерни и других возила за превоз нафте.

Додаје да терористи у Сирији трпе озбиљне губитке, наводи руска агенција Тас.

Руско Министарство одбране саопштило је раније да су због руских ваздушних напада приходи екстремиста од илегалне продаје нафте преполовљени са три милиона на 1,5 милион долара.

Руска војска је такође пронашла и ваздушним нападима "у потпуности уништила" прикривени командни центар терориста одакле су координисали ваздушне нападе у тој области, истакао је Конашенков.

Русија од 30. септембра спроводи ваздушне нападе на положаје терористичке организације Исламска држава у Сирији.

Британски бомбардери извели су ноћас други напад на положаје Исламске државе у Сирији и погодили нафтна поља под контролом џихадиста, саопштило је британско министарство одбране.

Борбени авиони типа "торнадо" и "тајфун" полетели су из британске ваздушне базе у Акротирију на Кипру и извели осам удара на нафтно поље у Омару на истоку Сирије које је под контролом ИД.

У саопштењу се додаје да је једна беспилотна летелица такође уништила камион пун муниције јужно од Синџара, преноси Ројтерс.

"Ноћас су 'тајфуни' први пут били у акцији и успешно погодили једно нафтно поље и изворе нафте на истоку Сирије", рекао је британски министар одбране Мајкл Фелон за Скај њуз током посете базе у Акротирију.

Британски посланици су у среду одобрили ангажоване ваздушне ударе на мете ИД у Сирији.

"Свесни смо да тражимо од наших храбрих војника да ризикују своју безбедност како би заштитили нашу", рекао је Фелон подсетивши да одлука о томе није била лака.

Према Фелоновим речима, ваздушни удари могу да помогну у потискивању џихадиста, да смање њихову способност снабдевања и јачања у Ираку и пресеку њихове изворе финансирања.

"Они су зарадили много на трговини нафтом", упозорио је Фелон.

Фелон је додао и да ће ваздушни удари британских снага на ИД учинити британске улице сигурнијим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару