Читај ми!

Кијев повлачи топове из Доњецка и Луганска

Украјинска војска почела је да повлачи својих топове мањег калибра са прве линије фронта у источном делу земље, јавља Франс прес.

Портпарол украјинске војске Владислав Селезњов истиче да ће повлачење тог наоружања трајати два дана на подручју Луганска, које је под контролом проруских побуњеника, преноси Бета.

Додао је да ће то исто бити учињено и у зони око Доњецка.

Власти у Кијеву наводе да поред поштовање примирја уведеног 15. фебруара на истоку Украјине, на том подручју има "између 6.000 и 9.000 руских војника, док се око 50.000 њих налази на самој руско-украјинској граници".

Украјински председник Петро Порошенко рекао је да "престанак борбе на истоку Украјине, не знаћи да је сукоб окончан".

"Подсећам да рат није још завршен а његов крај је још далеко", рекао је Порошенко.

Више од 8.000 људи погинуло је у конфликту између украјинских снага безбедности и проруских побуњеника на истоку Украјине, започетом у априлу 2014.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи