Читај ми!

Хамонд: Русија у Сирији спроводи асиметрично ратовање

Русија спроводи "класично асиметрично ратовање" у Сирији, користећи своју војну силу да би подржала председника Башара ел Асада, док истовремено говори да напада припаднике Исламске државе, тврди шеф британске дипломатије Дејвид Хамонд у интервјуу за "Ројтерс".

Дејвид Хамонд истиче да то што Русија ради изгледа као класично руско асиметрично ратовање: шаље снажну пропагандну поруку да ради једну ствар, а заправо чини нешто сасвим друго, а када је питају за то, једноставно демантује, преноси Танјуг.

Хамонд додаје да су власти Велике Британије разговарале с руским властима више пута, али да су увек добијале исти одговор – да Москва напада припаднике Исламске државе у Сирији.

"Покушавате да разговарате с Русима. Они једноставно понављају свој став – што је, узгред, и став Ирана – а то је просто невероватно", истакао је шеф британске дипломатије.

Навео је да Британија мора да буде потпуно уверена да Асад неће бити део будућности Сирије, и оценио да је та земља "милион километара далеко" од могућности да одржи слободне и фер изборе, које предлажу Русија и Иран.

Данас је британски премијер Дејвид Камерон рекао да одлука Путина да покрене војну акцију у Сирији, као подршку председнику Асаду, представља "страшну грешку" и оценио да ће тај потез учинити регион још нестабилнијим.

Русија је ове недеље покренула ваздушне ударе у Сирији, што представља драматичну ескалацију стране укључености у грађански рат у тој земљи.

"Већина руских ваздушних удара, колико сам до сада могао да видим, извршена је у деловима Сирије који нису под контролом Исламске државе, већ других противника Асадовог режима", истакао је Камерон, који је јуче сиријског председника назвао касапином.

Русија од среде изводи ваздушне ударе у Сирији, а Запад тврди да су гађана углавном подручја која држе побуњеничке групе, а не борци ИД, за које руске власти кажу да су мета.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару