Читај ми!

Нетанијаху објавио рат до смрти терористима

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да Израел "води рат до смрти против палестинског терора" и да је дао инструкције да се убрза процес рушења кућа палестинских терориста, као једна од мера да се заустави талас терористичких напада.

Нетанијаху је најавио рат до смрти терористима након састанка са највишим безбедносним званичницима и рекао да је дао инструкције да се повећа број такозваних административних притвореника, без оптужби и суђења, размести више безбедносних снага у Јерусалиму и на Западној обали и отерају агитатори из јерусалимског старог града и са Брда храма, на коме се налази џамија Eл Акса, преноси Танјуг.

Састанак је одржан након што се Нетанијаху вратио у Израел из Њујорка, где је учествовао на годишњем заседању Генералне скупштине УН.

Четворочасовном састанку присуствовали су министар одбране Моше Јаалон, министар јавне безбедности Гилад Ердан, шеф израелске армије Гади Ајзенкот и шеф безбедносне службе Шин Бет, Јордам Коен, наводе израелски медији.

"Водимо општи рат против палестинског тероризма", саопштио је Нетанијаху после састанка у видео-поруци које је делио његов кабинет, наводећи да је "дао инструкције за даље мере да се спречи терор и заплаше и казне терористи".

Нетанијаху је те инструкције дао после два напада. Један се догодио синоћ у Јерусалиму када су убијена ножем два Израелца и рањено још двоје људи, међу којима и двогодишње дете, у нападу младог Палестинца кога су потом убили полицајци. Други напад десио се пред зору, такође ножем и у јерусалимском старом граду, у коме је рањен један израелски 15-годишњак, а нападач ликвидиран.

Претходно је у четвртак убијен брачни пар јеврејских насељеника у оружаном нападу на Западној обали пред њихово четворо малолетне деце.

Израелска полиција је данас предузела драстичну меру дводневне забране Палестинцима да улазе у јерусалимски стари град, ако тамо не станују, раде и школују се, навео је Асошијетед прес.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару