Читај ми!

САД: Русија распоредила 28 борбених авиона у Сирији

Амерички званичник наводи да је Русија распоредила 28 борбених авиона у Сирији, јавља АФП.

Послато је 28 војних летелица у базе у западној сиријској провинцији Латакији, рекао је један званичник, преноси француска агенција. 

Раније данас, два америчка званичника су рекла да је Русија у Сирији почела мисије надзирања дроновима.

Пентагон је одбио да коментарише те наводе. Та мисија би могла да буде прва војна ваздушна операција Русије у Сирији, од када је Москва почела да јача своје ваздухопловне снаге у тој земљи, преноси Танјуг.

Амерички званичници, чија се имена не наводе, нису могли да кажу колико је дронова учествовало у мисији, док је Пентагон одбио да коментарише ту вест, преноси Ројтерс.

Русија је у петак послала мањи број борбених авиона у базу у Сирији, неколико сати пошто је амерички секретар за одбрану Еш Картер разговарао са руским колегом Сергејом Шојгуом, саопштили су амерички званичници. Недавно војно појачање у Сирији, како је саопштила Русија, има за циљ борбу против Исламске државе.

У међувремену, група од 75 побуњеника које су за борбу против џихадиста у Турској обучавале САД и њени савезници, вратили су се данас у северни део Сирије. То су саопштили посматраци Сиријске организације за људска права, а пренео Глас Америке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи