Читај ми!

Де Мезијер: ЕУ треба да иде у кризне зоне по избеглице

Немачки министар унутрашњих послова Томас де Мезијер предложио је данас да Европска унија (ЕУ) директно оде у кризне зоне по избеглице како би се зауставио садашњи прилив миграната који долазе у ЕУ преко кријумчарских мрежа.

"Предлажем да ЕУ директно оде у конфликтне зоне по избеглице како би се заобишли кријумчари људи који зарађују новац", рекао је Де Мезијер, додајући да је то његова лична иницијатива, а не званичан став немачких власти, преноси Бета.

Де Мезијер, међутим, није навео по којој основи би се "бирале" избеглице на лицу места, али је његова идеја слична идеји британског премијер Дејвида Камерона који је недавно навео да ће Велика Британија примити око 20.000 сиријских избеглица који директно долазе из кампова у земљама суседа Сирије.

Немачка очекује да ће до краја године у ту земљу доћи око 800.000 избеглица.

Европски лидери већ недељама покушавају да пронађу заједнички став по питању прилива избеглица.

Наредни самит ЕУ предвиђен је за среду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи