Читај ми!

Све мање бродова са избеглицама на Лезбосу

На обалу острва Лезбос пристигао је мањи број бродова са сиријским избеглицама и мигрантима него иначе, највероватније због најављене олује, али и несреће на мору која се догодила током викенда и у којој је страдало најмање 13 миграната и избеглица.

Мигранти и избеглице свакодневно пристижу на ово грчко острво које за многе представља улаз у Европску унију, али фотограф агенције Ројтерс каже да су тамо стигла само три брода, што је знатно мање у односу на ранија јутра када је стизало и до 20 пловила, преноси Танјуг.

Најмање 13 избеглица погинуло је током викенда када је гумени чамац са 46 избеглица потонуо након судара са трајектом у близини Лезбоса, подсећа британска агенција.

Турска обалска стража саопштила је да је страдало шесторо деце, а спасено 20 особа, док грчка обалска стража наводи да се поред петогодишње девојчице која је страдала у суботу још 13 миграната води као нестало.

Од почетка године је на грчку обалу из Турске стигло стотине хиљада избеглица, који од сукоба у својим земљама беже углавном у небезбедним гуменим чамцима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи