Читај ми!

Шулц: Не разумем Ципраса

Председник Европског парламента Мартин Шулц оштро је критиковао лидера грчке левице и победника на изборима Алексиса Ципраса због савезништва са ултрадесничарском странком Независни Грци.

"Звао сам га по други пут да га питам зашто остаје у коалицији са том чудном, крајње десном странком", рекао је Шулц, који је немачки социјалдемократа, у разговору за француски радио Интер.

Шулц је рекао да му је грчки премијер одговорио тврдњама које "звуче паметно", али да су кад човек размисли о њима "помало бизарне", пренео је Танјуг.

Ципрас је однео убедљиву победу на јучерашњим парламентарним изборима у Грчкој, где је освојио око 35 одсто гласова, док су Независни Грци добили само четири одсто.

За разлику од Ципрасове Сиризе, Независни Грци, са којом је био у коалицији и пре избора, противе се чланству Грчке у ЕУ, а њени лидери често дају ксенофобичне, па чак и антисемитске изјаве.

Шулц је казао да се диви Ципрасу због полтичке вештине, али да никако не разуме наставак сарадње са крајњом десницом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи