Читај ми!

Фајман: САД и Заливске државе исто имају обавезу према избеглицама

Аустријски канцелар Вернер Фајман изјавио је да САД и арапске заливске државе имају обавезу да дају свој допринос у савладавању акутне избегличке кризе и да треба финансијски подржати прихватне центре.

Фајман је аустријској државној телевизји ОРФ рекао да би прихватне центре у Турској, Либану и Јордану, заједно са УНХЦР-ом требало под хитно финансијски подржати, преноси Танјуг.

"С тим не треба чекати. Ако ЕУ са 1,5 милијарди евра буде предњачила и прикупи се три до пет милијарди евра, онда је то потребан, исправно и добро инвестирани новац", уверен је Фајман.

Он је подвукао да је потребно успоставити центре на границама Грчке, Италије и Мађарске, како би људи могли остварити своја права, а истовремено би био упућен јасан сигнал да нико ко нема право на азил не може да добије третман подносилаца молбе за добијање азила.

Основни услови да би неко остао јесте да има да једе, да има простор за живот и да деца могу да иду у школу", указао је канцелар додајући да те шансе морају избеглицама да се понуде већ у Турској и Јордану.

Тада би избеглице, уверен је Фајман, остале у региону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи