Читај ми!

Трамп: Нисам у обавези да браним Обаму

Републикански кандидат за председничку номинацију, Доналд Трамп, каже да није у моралној обавези да брани америчког председника Барака Обаму, након што је један човек на скупу у склопу Трампове кампање рекао да Обама "није чак ни Американац".

"Познато је да је наш актуелни председник муслиман. Он чак није ни Американац", рекао је непознати мушкарац на скупу у градској већници у Њу Хемпширу и додао да су муслимани проблем за САД.

Након овога, Трамп је на Твитеру написао да није у моралној обавези да брани председника сваки пут кад неко каже нешто лоше или контроверзно о њему.

Републикански кандидат за председничку номинацију се због ове објаве нашао на оштрој критици својих демократских, али и републиканских ривала у трци за председничку номинацију на изборима 2016. године.

Доналд Трамп, милијардер и телевизијска звезда, раније је изразио сумњу око тога да ли је Обама заиста рођен у САД, што је један од захтева за америчке председнике.

"Ово је први пут у животу да сам изазвао контроверзу тиме што нисам ништа рекао", написао је Трамп и додао: "Кад би неко рекао нешто лоше или контроверзно о мени пред председником, да ли стварно мислите да би он стао у моју одбрану? Нема шансе!"

Барак Обама је иначе хришћанин, који је и као председник наставио да повремено одлази у цркву, наводи Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи