Читај ми!

Немачка, протест десничара испред избегличког кампа

Екстремно десничарске присталице протестовале су испред новог избегличког кампа у немачком граду Бишофсверд, на истоку земље. На том месту бацане су лименке на аутобусе са избеглицама и узвикиване расистичке пароле на њихов рачун.

Око сто демонстраната покушало је да блокира пут пред долазак аутобуса са избеглицама испред кампа у Бишофсверду, саопштила је немачка агенција ДПА, преноси Бета.

Ово је друга ноћ за редом да су у Бишофсверду, источно од Дрездена, организовани протести против центра за азиланте. 

Након нереда, немачка канцеларка Ангела Меркел је посетила центар и састала се са избеглицама, званичницима и добровољцима, преноси Танјуг.

Прошлог месеца, на десетине полицајаца је повређено када је више од стотину десничарских екстремиста напало један прихватни центар у Хајденау, јужно од Дрездена. 

Немачка се суочава са великим таласом избеглица и ове године очекује да ће их бити око 800.000, односно четири пута више него 2014. године.

Велики талас избеглица изазвао је и ксенофобне реакције у Немачкој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи