Читај ми!

САД: Четири руска борбена авиона стигла у Сирију

САД су приметиле присуство "четири борбена авиона на тлу близу Латакије", на западу Сирије, где је упориште владе председника Башара ел Асада, рекао је један амерички званичник агенцији АФП.

То јачање руског војног присуства долази у време када су САД и Русија обновиле војни дијалог о Сирији, преноси Бета.

Амерички секретар за одбрану Ештон Картер, који од ступања на дужност фебруара ове године није имао никакав контакт са својим руским колегом Сергејом Шојгуом, разговарао је с њим у петак ујутро скоро један сат.

Двојица министара су се сложила да "наставе разговор" на војном нивоу о размени информација о активностима разних страна у Сирији, како би се избегли инциденти.

Сједињене Америчке Државе су недељама узнемирене због јачања руског војног присуства у Сирији, којим Москва јача своју подршку режиму председника Башара ел Асада, док Американци од прошле године управљају међународном коалицијом против џихадистичке војске – Исламске државе.

Пентагон је раније рекао да је приметио у близини Латакије војни материјал и руске трупе, што указује да је руска војска управо инсталира ваздухопловну базу.

Руси су тамо већ распоредили бар четири војна хеликоптера, седам тенкова и десет оклопних транспортера, саопштио је Пентагон. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи