ЕУ припрема значајан пакет помоћи за Турску

Европска унија припрема "значајан пакет помоћи" за Турску како би јој помогла око трошкова смештаја за око два милиона избеглица које се налазе у тој земљи, изјавио је шеф дипломатије Луксембурга Жан Аселборн током посете Анкари.

"Уверен сам...да ће пакет бити одређен ове седмице да се помогне Турској", рекао је Аселборн на конференцији за новинаре са својим турским колегом Феридуном Синирлиоглуом, додајући да ће тај пакет бити "значајан".

Аселборн је истакао да је "неопходно почети са поделом терета" избегличке кризе, пренео је АФП.

"Није да желимо да поткупимо Турску за блокирање пута онима који желе да дођу у Европу", казао је он, мислећи на напоре Турске у спречавању илегалног преласка избеглица у Грчку и Бугарску.

О избегличкој кризи са својим турским колегом данас је разговарао и шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер, који се састао и са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Заменик премијера Турске Нуман Куртулмус изјавио је да је та држава у протекле четири године потрошила 7,6 милијарди долара за помоћ сиријским избеглицама.

Према подацима Уједињених нација, Либан, Јордан и Турска су примиле око четири милиона сиријских избеглица од почетка конфликта у Сирији 2011.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи