Читај ми!

Пакистан, напад талбана на ваздухопловну базу

Број жртава у нападу талибана на ваздухопловну базу на северу Пакистана достигао је 29.

Међу жртвама су 23 припадника ваздухопловних снага, три војника и троје цивила, рекао је на конференцији за новинаре генерал Асим Баџва, преноси Танјуг.

У нападу је рањено најмање 29 људи, пренео је АФП.

Пакистанска армија је саопштила да је напад почео у зору у близини града Пешавара и да су војници брзо опколили нападаче од којих су убили најмање 13.

Одговорност за напад је преузела талибанска група ТТП наводећи у мејловима послатим новинарима да је њихова самоубилачка јединица извела акцију.

Француска агенција је јавила да је нападнута база Бадабер, 10 километара јужно од Пешавара и да је уследила жестока борба.

Пешавар је претрпео најгори терористички напад у историји Пакистана у децембру, када су талибани ушли у једну војну школу и убили више од 150 људи, већином деце.

Нападе на базу екстремисти су извели у тренуку када војска Пакистана спроводи операцију великих размера против екстремиста у Северном Вазиристану, на граници са Авганистаном.

Екстремисти, који изводе нападе и у Пакистану и Авганистану, имају базе у неприступачним племенским областима на западу Пакистана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи